26/08/2017

Cupa de Fotbal “Szent István” - 12 august 2017

În data de 11-12 august 2017 în comuna Șamșud a fost organizat Cupa de Fotbal “Szent István”, ediția a XIV pentru fotbaliștii peste 30 de ani. Această cupă a fost organizată a treia oară în comună din inițierea echipelor de fotbal locale cu ajutorul Consiliului Local pentru continuarea tradiției Cupei de Fotbal “Szent István” , care este organizată anual în regiune.

În data de 11 august 2017  de la ora 17:00 a început programul pentru tineri la terenul de fotbal din Șamșud. Privind faptul că sportul este un mijloc de furnizare de beneficii sociale, educație și sănătate am avut intenția să popularizăm sportul la nivelul generației tinerilor și generației mai în vârstă. S-au adunat în jur de 30 de copii cu antrenori și cu jucători mai vârstnici. Antrenorii au  prezentat echipamentele pentru copii, au împărtășit experiențele și bune practice după care au jucat meciuri între ei.

       În data de 12 august fotbaliști s-au adunat la terenul de fotbal din Valea Pomilor la ora 8:00, unde au fost primiți cu un pahar de pălincă și cu pâine cu untură de porc și ceapă. Evenimentul a fost deschis la ora 9:00 cu cuvintele preotului reformat Móré-Zsigmond Mihály Levente din Valea Pomilor, după care participanții au fost salutați de domnul viceprimar Veres Gábor și de domnul profesor Kovács Kuruc János. Meciurile au fost organizate în două localități, pe un teren de fotbal la Șamșud și pe trei terenuri la Valea Pomilor.  La cupă au fost implicați în jur de 300 de persoane, 18 echipe de fotbal, 8 arbitrii, 3 asistent medical, cetățenii comunei, organizatorii și  fanii.

Participanții s-au adunat la masa festivă și pentru premierea la Căminul Cultural din Șamșud la ora 17:00. Echipele au fost recompensate cu diplome de participare și câștigătorii au primit și cupe, pe lângă aceștia organizatorii și arbitrii au fost premiați cu diplome. În timpul cinei echipele au împărtășit experiențele obținute în cursul zilei, după care s-au distrat și au cântat până seară târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Șamșud

Comuna Șamșud este situată la limita nordică a judeţului Sălaj, la o distanţă de 28 km de municipiul Zalău (reşedinţă de judeţ), la 28 km distanţă de Şimleu Silvaniei şi la 79 km distanţă de Carei.