Parada și balul culesului viei păstrează până azi rolurile tradiționale: culegători, dansatori, regele și regina vinului sau a balului, fiind interpretate de localnici.
În ziua balului fetele și băieții se adună îmbrăcați în port popular. Fetele în căruțe, băieții călare merg prin sat și în satele învecinate, chemându-i pe toți la bal. În față merg băieții călare, sunt urmați de căruțele fetelor care au la ele simbolul recoltei de struguri, un butoi de must. În spate într-o căruță separată merg muzicanții și tinerii se cântă cu ei cântece populare specifice culesului de struguri. Cortegiul se oprește la fiecare colț de stradă să se danseze, unde sunt întâmpinați cu vin și cozonac.
Ziua se termină cu balul tradițional al strugurilor în căminul cultural, a cărui tavan este împodobit cu ciorchine de struguri. Băieții și fetele păzesc tavanul până la ora 24:00. În această perioadă, dacă cineva vrea să fure struguri și este prins, trebuie să plătească. După miezul nopții furatul este liber și distracția continuă până dimineața.