08/09/2023

Atelier de jocuri în timpul adventului

A szeretet ünnepére hangolódott Szilágysámson községének apraja és nagyja az Adventi Játszóházban. A Sámsonért Kulturális Egyesület, a Polgármesteri Hivatal, a Sámsoni és Mocsolyai Nőszervezet és Ifjúsági Szervezet, a Turisztikai Információs Iroda munkatársai, valamint iskoláink pedagógusai a szeretet ünnepére készülve közös alkalmakat szerveztek a község mindkét falujában, Mocsolyán és Sámsonban.

            Mocsolyán november 23-án délelőtt  10:00 órától kezdődtek a programok az iskolában, ahol a gyerekek különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt. A pedagógusok vezetésével advent koszorúk, díszek készültek a falu karácsonyfájára, valamint lehetőségük volt a kisebbeknek mesét nézni, színezni, illetve karácsonyi dalokat énekelni.

            Sámsonban november 30-án délelőtt 10:00 órától kezdődött a Játszóház a helyi kultúrotthonban, ahol kicsit és nagyot egyaránt nagy szeretettel vártak a szervezők. Itt is kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek, ugyanakkor alkalmuk volt színezni, énekelni és az erre az alkalomra kialakított fotósarokban meg is örökíthették részvételüket.

            Ahogy az már megszokottá vált községünkben idén is közösen díszítjük fel minkét falu karácsonyfáját, ami Sámsonban a polgármesteri hivatal előtt, Mocsolyán pedig a Turisztikai Iroda udvarán lesz felállítva. Az Adventi Játszóházban elkészített díszekkel a gyerekeknek alkalmuk lesz szüleikkel közösen feldíszíteni a falu karácsonyfáját. Minden alkalommal a résztvevőket meleg teával és egy kis finomsággal kínálják meg.

            Minden alkalom nagyon jó hangulatban telt. Félretéve a nagytakatítást, kicsit odafigyelve egymásra, gyerekeinkre, remélhetőleg kicsit összekovácsolja az embereket ez az alkalom a Szeretet Ünnepe előtt.  

Ez úton is köszönetet mondunk a Communitas Alapítványnak a támogatásért! Köszönjük a segítséget a Szilágysámsoni Önkormányzatnak,  a Sámsonért Kultúrális Egyesületnek,   iskoláink  pedagógusainak, a sámsoni és mocsolyai Nőszervezet és Ifjúsági Szervezet tagjainak, szülőknek, nagyszülőknek és mindenkinek aki bármilyen formában hozzájárult ahhoz, hogy ez az alkalom létrejöjjön!

          În comuna Șamșud şi în anul 2022 a fost organizat un „Atelier de jocuri în timpul Adventului” pentru copii și tinerii din comună. Asociația Culturală Pro-Com Șamșud împreună cu  Primăria Comunei Șamșud, Școala Gimnazială Szikszai Lajos, Asociația Femeilor şi Tinerilor din comună, Centrul de Informare Turistică au organizat o zi specială pentru a petrece timpul împreună mic și mare în atmosferă caldă în așteptarea Crăciunului.

            În data de 23 noiembrie de la ora 10:00 au început programele la Școala Primară din Valea Pomilor. Cu ajutorul cadrelor didactice copii au confecționat coroniţe, diferite decorațiuni pentru pomul de Crăciun. Copiii au învățat cântece de Crăciun, au jucat și au vizionat desene animate cu tema sărbătorilor.

            La Șamșud atelierul a fost organizat în data de 30 noiembrie. De la ora 10:00 au început proramele în Căminul Cultural. Tinerii, copiii mici și mai mari au cântat, au jucat și au confecționat diferite decorațiuni cu părinţii şi cu membrii Asociației Femeilor. A fost aranjat și un colț de fotografii, unde participanții au făcut poze din acest caz.

Ca şi în fiecare an copiii împreună cu părinții și tineriii vor împodobi bradul de Crăciun cu decorațiuni confecționate în atelier de jocuri, în fața Primăriei din Șamșud şi la curtea Centrului de Informare Turistică din Valea Pomilor. Membrii Asociației Femeilor va oferit participanților cozonac, chiftele și ceai fierbinte, după care se colindă în jurul pomului de Crăciun.

            În cadrul acestei program participanții au dezvoltat cunoștințele despre Crăciun, au petrecut timp împreună și au intrat în atmosferă caldă a sărbătorilor de iarnă. Mulțumim sprijinul acordat de Fundația Communitas, Uniunea Democrată Maghiară din România, cei care au fost alături de noi, Primăria Comunei Șamșud, cadrele didactice din Școala Gimnazială Szikszai Lajos, Asociația Femeilor şi Tinerilor din comună, părinților, bunicilor și tuturor care au luat parte la acest eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Șamșud

Comuna Șamșud este situată la limita nordică a judeţului Sălaj, la o distanţă de 28 km de municipiul Zalău (reşedinţă de judeţ), la 28 km distanţă de Şimleu Silvaniei şi la 79 km distanţă de Carei.