26/04/2017

Concursul Județean al Vinurilor din Sălaj - 21-22 Aprilie 2017

În data de 22 aprilie 2017 în comuna Şamşud s-au adunat cei mai buni producători de vin din judeţul Sălaj. La concurs găzduit de Şamşud, s-au înscris  60 de vinicultori de pe raza judeţului Sălaj. Juriul, format din renumiţi degustători de vinuri de la nivel naţional, au apreciat și au premiat cele mai gustoase vinuri din competiţie. În aceeaşi zi au fost prezentate și beciurile de vin din localitatea Șamșud.

La categoria de vin alb, unde au fost cei mai mulţi participanţi, Championul  a revenit vinicultorul Bréda István din Crasna, locul întâia a revenit lui Pop Stelian din Şamşud, premiul al doilea a revenit lui Lelik István din Crasna, iar premiul al treilea a fost acordat unui alt producător din Șamșud Kis Levente. La „vin roşu” cel mai bun vin desemnat a fost al aceluiaşi producător- Lelik István. Ultima categorie, cea în care au concurat vinurile roze, cel mai bun vin a fost apreciat de juriu ca fiind al lui Bányai Attila din Carastelec.   

Premierea a avut loc la Căminul Cultural din Şamşud, începând cu ora 18.00. După premierea vinurilor au fost prezentate și activități culturale din partea elevilor din Școala Gimnazială “ Szikszai Lajos” Șamșud. 

Evenimentul a fost organizat de Primăria comunei Șamșud, cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, al Fundației Communitas și al Asociației Culturale "Pro-Com Șamșud”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Șamșud

Comuna Șamșud este situată la limita nordică a judeţului Sălaj, la o distanţă de 28 km de municipiul Zalău (reşedinţă de judeţ), la 28 km distanţă de Şimleu Silvaniei şi la 79 km distanţă de Carei.