08/09/2023

Coroana de primăvară a doamnelor şi domnişoarelor

Primăvara este sărbătoarea doamnelor și a domnișoarelor! În programul anual al asociației sunt cuprinse mai multe evenimente diferite, dar Ziua Națională a Femeilor și Ziua Mamelor nu a fost sărbătorită la nivelul comunei până în prezent. Proiectul actual include două programe: ,,Coroana de primăvară a doamnelor și domnișoarelor" și o excursie la Grădina Botanică din Jibou. La primul program lângă locuitorii comunei au fost invitați speciali membrii Clubului Vârstnicilor și al Organizației Femeilor din comună. În data de 9 aprilie în Căminul Cultural din Șamșud evenimentul a început cu programul artistic cu participarea artiștilor din Cluj Napoca și al Ansamblului Folcloric Csigeresek din Șamșud. După programul pe scenă a avut loc și o petrecere dedicată doamnelor. Seara respectivă a fost dedicată și familiei Tyukodi din Valea Pomilor, care au fost victima incendiului casei de familie. Grupul țintă a fost 250-300 de persoane. Excursia va fi organizată cu participarea familiilor a Organizației Femeilor, unde grupul țintă poate fi 50 de persoane. Prin realizarea proiectului ajutăm generațiile comunei să participe activ la dezvoltarea culturii în timp ce participă la formarea comunității.

A Tavasz a Hölgyek ünnepe! A Sámsonért Kulturális Egyesület újabb programja 2022-ben első alkalommal került megrendezésre. Az egyesület vezetősége egy újabb célt tűzött ki maga elé, melynek középpontjában a községben élő nők állnak. A nemzetközi Nőnap és az Anyáknapja még nem volt község szinten ünnepelve, éppen ezért egy hiányzó tavaszi ünnep megrendezése került most fel a rendezvények listájára. A tervezett program két részből áll: Tavaszi Hölgykoszorú című rendezvény Sámsonban és a Nőszervezet kirándulása a zsibói botanikus kertbe. Az egyesület, a helyi Csígeresek néptánccsoport és a Nőszervezet a községben élő lányok, asszonyok, édesanyák és nagymamák felköszöntésére gyűltek össze április 9-én. Ez az alkalom jótékonysági célt is szolgált. 2021-ben Mocsolyán leégett a Tyukodi család otthona. A család megsegítésére a község nagy erőkkel fogott össze s ez alkalommal is lehetőség nyílt a támogatásukra. Kolozsvári művészek operettműsorral készültek ez alkalomra és a helyi tánccsoport is fellépett az este folyamán.

 A színpadi műsort mulatság követte, ahol kolozsvári zenekar biztosította a jó hangulatot. Az eseményre külön meghívtuk a Nőszervezet és a Nyugdíjas Klub tagjait, így a résztvevők száma eléri a 250-300 főt. A zsibói kirándulással is a hölgyeknek kedveskedünk, megköszönve a Nőszervezet áldozatos segítőkészségét minden rendezvényünk alkalmával. A megközelítőleg 20 fős Nőszervezet és családjaik részvételével utazást szervezünk Zsibóra, ahol a botanikuskertben töltünk el egy kellemes napot, ezáltal is kovácsolva ezt a közösséget. Ez alkalommal lehetőség nyílik a növény- és állatvilág ismeretek kibővítésére. A kiránduláson résztvevők összlétszám 50 fő is lehet. A tervezett projekt megvalósításával a közösség kulturális fejlődését segítjük elő, valamint a tagok összekovácsolódása valósul meg. Köszönet a közreműködésért a műsorban fellépőknek és minden résztvevőnek!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Șamșud

Comuna Șamșud este situată la limita nordică a judeţului Sălaj, la o distanţă de 28 km de municipiul Zalău (reşedinţă de judeţ), la 28 km distanţă de Şimleu Silvaniei şi la 79 km distanţă de Carei.